Βραβείο ποιότητας ελαιολάδου

Η συμμετοχή της ΑΦΟΙ Φάκλαρη ΑΕ στον διεθνή διαγωνισμό ποιότητας, στο Λονδίνο 2017 στέφθηκε με επιτυχία. Το προϊόν μας Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "ΑΡΓΟΛΙΣ" απέσπασε χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία καλύτερης ποιότητας στην οργανοληπτική αξιολόγηση. Το βραβείο αυτό απόκτα μεγαλύτερη σημασία λαμβάνοντας υπόψη την μειωμένη εσοδεία καθώς και τα προβλήματα ποιότητας που παρουσιάστηκαν κατά την περασμένη ελαιοκομική περίοδο.

Η Argolis Α.Ε. στην Food Expo Athens 2016

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή της εταιρείας ΑΡΓΟΛΙΣ στην έκθεση FOODEXPOATHENS 2016 που πραγματοποιήθηκε στο METROPOLITANEXPO στην Αθήνα κατά τον Μάρτιο 2016. Το στήσιμο του περιπτέρου στον χώρο της έκθεσης πήρεαρκετά θετικά σχόλια από τους επισκέπτες και συνεργάτες.

Διαβάστε Περισσότερα

Ελαιόλαδο

Ελαιόλαδο (ή απλώς λάδι) ονομάζεται στα Ελληνικά το λάδι που προέρχεται από τους καρπούς της ελιάς.

Το ελαιόλαδο είναι βασικό στοιχείο της μεσογειακής διατροφής και θεωρείται προϊόν υγιεινής διατροφής λόγω της περιεκτικότητάς του σε μονοακόρεστα λιπαρά. Είναι το έλαιο των καρπών της ελιάς. Εξάγεται με έκθλιψη των ελιών, οι οποίες πρέπει να συλλέγονται πριν από την τελική τους ωρίμανση, όταν δηλαδή έχουν χρώμα πράσινο-μελιτζανί, καθώς η ποιότητα του λαδιού τους είναι πολύ καλύτερη από αυτήν του λαδιού που εξάγεται από τους τελείως ώριμους καρπούς. Οι ελιές συλλέγονται με τα χέρια ή, όταν είναι τελείως ώριμες, με τίναγμα του δέντρου. Αποθηκεύονται σε ξύλινα δοχεία ή σε σωρούς, σε καλά αεριζόμενους χώρους για να αποφευχθεί η ζύμωση.

Διαβάστε Περισσότερα